Inspirationsdage om karrierelæring

Inspiration fra lærer til lærer
 

Karrierefokus har afholdt to succesfulde og spændende workshops henholdsvis den 25 august og den 14 september 2016 med inspiration til karrierelæring - fra lærer til lærer.

Det var lærere og vejledere som holdt oplæg om, hvordan de har arbejdet med karrierelæring i deres undervisning.

Oplæggene fra de to inspirationsdage, har vi lagt her til inspiration for alle.

What's in it for me? - Karrierelæring som værktøj til at lokalisere elevernes motivation af Pernille Wennich Christoffersen, NEXT HTC Vibenhus.

Karrierelæring og de faglige mål - Hvordan får man de faglige mål i spil i samarbejde med Karrierelæring? af Lene Jeppesen, Københavns Åbne Gymnasium.

Karrierekompetencer i gymnasiet - Hvordan en studieretning med idræt/biologi/samfundsfag/matematik har arbejdet med Karrierefokus som projekt for klassen af Sarah Thorsøe Wind, Nørre Gymnasium.

Praktik med Karrierefokus - Praktikforløb med en faglig opgave og virksomhedsstudie af produktionsvirksomhed af Troels Ryoster Olsen, H.C. Ørsted Gymnasium.

Karrierelæring og koldkrigsvåben - lærerstuderende fra UCC klæder 2.g elever på til at holde foredrag for elever fra 8.klasse af Kim Vedel Pedersen, Nørre Gymnasium.

Samarbejde med videregående uddannelser - KEA og H.C. Ørsted Gymnasium af Michael Bergquist, H.C. Ørsted Gymnasium og Gitte Jul, KEA.

Evaluering - Synliggørelse af de tre dimensioner i CeFU's refleksionsværktøj i forhold til evaluering af Natacha Bjerre, Gladsaxe Gymnasium.

Kompetencekatalog med forslag til øvelser mhb på refleksion - Et katalog over øvelser, hvor eleverne reflekterer og arbejder med deres almene kompetencer af Martin Wille, Espergærde Gymnasium.

Internationalt forløb med CPH - Elever fra Knord HTX udarbejdet cases, som CPH Business internationale studerende var opponenter og censorer på casene af Søren Meyer, Cph Business og Torben Laursen, Knord Frederikssund.

Arbejde med alumni-elever i relation til karrierevejledning - Hvordan arbejdet med en alumneforening kan foregå af Lars Holmquist, Espergærde Gymnasium og HF.

Gruppevejledning i karrierevejledning - samarbejde med Studievalg København om gruppevejledning af en klasse i forhold til karrierevejledning af Lea Lavtsen, Espergærde Gymnasium og HF.

Karrierefokus i et helskoleperspektiv - progressionsplan som redskab i karrierelæring med fokus på karrierefokus i tutorsamtalen og i et forløb om mål og målsætning af Mette Louise Jakobsen og Kasper G. Hansen, Gentofte HF.

 

Dokumenter